Всички поръчки с ЕКОНТ направени до 17:30 ч. се обработват и изпращат в рамките на деня. Работно време на магазина: пон-пет от 08:30 ч. до 18:00 ч. (събота 9:00 ч. до 14:00 ч.)

Интелигентната гресьорка - Optime C1

Ръчното повторно смазване на търкалящите лагери все още е норма в много области на индустрията. Автоматичните гресьорки са голямо подобрение в това отношение, но те все още изискват ръчно наблюдение. Най-общо казано, грешките при ръчното повторно смазване са една от основните причини за повреда в търкалящите лагери. Специалистите по лагери в Schaeffler са решили този проблем. Те са разработили OPTIME C1 - решение за повторно смазване на търкалящи лагери с помощта на интелигентни автоматични гресьорки. Новата система се интегрира с приложението OPTIME на Schaeffler за надеждно предотвратяване на неправилно смазване поради използване на твърде много или твърде малко смазка, използване на грешна смазка, замърсяване на смазка, блокирани канали за смазване на лагери или празни гресьорки.

Системата комуникира с персонала по поддръжката чрез приложението OPTIME, уеб базираното табло за управление на OPTIME или, ако е необходимо, чрез техния собствен софтуерен инструмент, като им дава преглед на всички гресьорки, които имат критични нива на пълнене или проблеми с доставката на смазочни материали. Благодарение на вградения си температурен сензор, системата също така осигурява преглед на всички гресьорки, които работят при повишени температури. С OPTIME C1 персоналът по поддръжката вече не трябва да прекарва време в планирани проверки или да се занимава със сложни таблици или софтуер за планиране на повторно смазване в техните заводи. Вместо това те могат да се съсредоточат върху целеви дейности по поддръжка в отговор на автоматизирани известия от приложението. Това отнема много от сложността на управлението на смазването.

Лесно и с възможност за модернизиране: системно решение, състоящо се само от няколко компонента. Всеки модул OPTIME C1, захранван с батерии, е проектиран да се завинтва към автоматизирана гресьорка Schaeffler Concept 1. Устройството включва комуникационен модул и температурен датчик. Уредите OPTIME C1 автоматично свързват гресьорките Concept 1, за да образуват мрежова връзка. Мрежовата връзка улавя и изчислява ключови оперативни данни, като броя на дните, оставащи до следващото зареждане със смазка, и ги изпраща през Gateway към облака на Schaeffler и след това към приложението OPTIME. Отнема по-малко от две минути на точка на смазване, за да инсталирате компонентите и да ги конфигурирате в приложението.     По този начин десетки точки за смазване на помпи, вентилатори, компресори, машини, конвейерни задвижвания и други подобни могат да бъдат монтирани с OPTIME C1 за много кратко време – което означава, че могат да бъдат премахнати от графика за ръчна проверка. Гресьорките в тези точки вече са интелигентни, което означава, че екипът по поддръжката трябва да се погрижи за тях само когато действително се нуждаят от поддръжка.

Назад към всички новини