Всички поръчки с ЕКОНТ направени до 17:30 ч. се обработват и изпращат в рамките на деня. Работно време на магазина: пон-пет от 08:30 ч. до 18:00 ч. (събота 9:00 ч. до 14:00 ч.)

Автоматични гресьорки – CONCEPT

Автоматичните гресьорки от семейството Concept спомагат правилното смазване, както на търкалящи и плъзгащи лагери така и на зъбни колела или вериги. Важното при тях е че смазването се осъществява с правилното количество смазка в определени интервали.Това предотвратява най-честата причина за повреда на търкалящите лагери: недостатъчно или неправилно смазване. Около 90% от лагерите са смазани с грес. Повторното смазване с правилното количество грес на правилните интервали значително ще удължи експлоатационния живот на търкалящите лагери.

Concept 1

CONCEPT1 е евтиният продукт от начално ниво за автоматично смазване. Той е лесен за използване, здрав, Ex-сертифициран и отговаря на клас на защита IP68. Поради това е подходящ за много области на приложение и се предлага предварително напълнен с високоефективна грес на Schaeffler ARCANOL или като празно устройство за многократно презареждане със собствена смазка или масло. Това намалява отпадъците, защитава околната среда и спестява разходи за поддръжка.    

Concept 2

Този лубрикатор е подходящ за смазване с минимално количество с грес или масло. Има два изхода смазване, които могат да се управляват отделно. Изходите се управляват от бутални помпи, всяка от които извършва един процес на дозиране при активиране. Процесът на дозиране може да се задейства от вътрешни импулси (интегриран таймер) или външни импулси (PLC).

Пълнителите за смазка се предлагат в размер 250 cm3, пълни грес Schaeffler ARCANOL или празни, които клиента може да пълни със собствена грес или масло. Греста или маслото се доставя до машината чрез шлаух. Използва се интегриран многофункционален интерфейс за захранване 24 VDC и I/O комуникация с външни системи за управление. Като алтернатива е налична и акумулаторна версия на лубрикатора, която е без многофункционален интерфейс за комуникация.

Concept 4

Този лубрикатор е подходящ за смазване с минимално количество с грес. Има четири изхода за смазочна линия, които могат да се управляват отделно в групи от по два. Изходите се управляват от бутални помпи, всяка от които извършва процес на дозиране за всяко активиране. Процесът на дозиране може да се задейства само от външни импулси (PLC). Пълнителите със смазка се предлагат в размер от 400 cm3, пълни грес Schaeffler ARCANOL или празни, които клиента може да пълни със собствена грес или масло. Греста или маслото се доставя до машината чрез шлаух. Използва се интегриран многофункционален интерфейс за захранване 24 VDC и I/O комуникация с външни системи за управление.

Concept 8

Този лубрикатор е подходящ за смазване с минимално количество с грес или масло. Разполага с максимум осем изхода на линията за смазване, които могат да се управляват отделно в групи по 2. Изходите се управляват от бутални помпи, всяка от които изпълнява процес на дозиране при активиране. Процесът на дозиране може да се задейства от вътрешни импулси (интегриран таймер) или външни импулси (PLC). Пълнителите за смазка се предлагат в размер 800 cm3, пълни грес Schaeffler ARCANOL или празни, които клиента може да пълни със собствена грес или масло. Греста или маслото се доставя до машината чрез шлаух.  Използва се интегриран многофункционален интерфейс за 24 VDC захранване и I/O комуникация със системи за управление от по-високо ниво.

Повече информация за продуктите можете да откриете тук.

 

 

Назад към всички новини